Sir Richardi sõnul on jõud, mille Suurbritannia suudaks tuua läbirääkimistelaua taha Vladimir Putiniga, puudu ning ta hoiatas, et selline suhtumine ainult julgustab Venemaad, vahendab Daily Telegraph.

„Kus on Suurbritannia?“ küsis Sir Richard intervjuus ajalehele The Times. „Kus on Cameron? Ta on selgelt pisitegija. Keegi ei pane teda üldse tähele... Ta on praegu välispoliitiline tühisus.“

BBC Radio 4 saates „Today“ jätkas kindral oma teravat kriitikat Downing Streeti aadressil ning hoiatas, et võimetus jõudu näidata võib anda soovitule vastupidise tulemuse.

„Kui NATO ei räägi jõupositsioonilt, kingime me eelise potentsiaalselt härra Putinile. Sõjad algavad nõrkusepositsioonilt, mitte tugevuse tulemusena. See dünaamika muutub kord juba alguse saades hullemaks, kui ühel poolel on nõrkusetunne,“ ütles Sir Richard.

Ta lisas: „Ühendkuningriik on tähtis NATO liige, ta on tähtis Euroopa Liidu liige, ta on ÜRO julgeolekunõukogu liige, ta on G8 liige. On kahju, et minu arvates näib kaal, mille Briti peaminister võiks anda neile jõupingutustele see kriis lahendada, puuduvat.“