Haigla meditsiinidirektor dr David Rosser ütles, et Briti arstid, kes käisid Pakistanis, usuvad, et Malalal on hea võimalus paraneda, vahendab BBC News.

„Loomulikult oleks igas mõttes sobimatu, kõige rohkem talle endale, lasta tal seda läbi teha, kui poleks lootust korralikule paranemisele,“ ütles Rosser enne Malala Birminghami haiglasse saabumist.

Malala sai haavata ligi nädal tagasi koos veel kahe koolitüdrukuga, kui Taliban neid Swati orus Mingorast koolist naastes ründas.

Pakistani Peshawari haigla kirurgid eemaldasid Malala koljust kuuli ning ta viidi Rawalpindis asuvasse sõjaväehospidali.

Arstide kolleegium soovitas Malala Suurbritanniasse ravile viia, sest seal on olemas paremad võimalused raskelt viga saanud laste integreeritud raviks.

Dr Rosseri sõnul on Kuninganna Elizabethi haigla arstid raviks hästi ette valmistatud, sest neil on kümneaastane kogemus haavata saanud Briti sõjaväelaste ravimisel ning tüdruku seisund on psühholoogilisest vaatepunktist üsna sarnane lahingus viga saanute omaga.

Kui Malala piisavalt paraneb, vajab ta ilmselt neuroloogilist abi ning tema koljus tuleb parandada või asendada purunenud luud.

Taliban on ähvardanud teda uuesti rünnata. Reisil Suurbritanniasse olid tarvitusel karmid turvameetmed ning Briti võimud võtavad julgeolekut väga tõsiselt ka Birminghamis.