“Me pöördume palvega Briti ajakirjaniku pantvangi võtnud isikute poole, et nad ta vabastaksid,” ütles esindaja Reutersile.

Iraagi sissid röövisid Basra linnas Briti ajakirjaniku ja ähvardasid ta tappa, kui USA väed ei lahku pühast linnast Najafist 24 tunni jooksul, ütlesid pealtnägijad reedel.

Nende sõnul röövisid mässulised ajakirjaniku hotellist eelmisel õhtul. Mõni tund hiljem edastati videosalvestus, milles näidati, kuidas üks siss seisab ajakirjaniku kõrval ning lubab ta tappa, kui ameeriklased ei lõpeta rünnakut Najafis.

Video filmis üks Reutersile kaastööd tegev vabakutseline operaator, kellelt pantvangistajad seda nõudsid.

“Me nõuame, et Ameerika väed lahkuksid Najafist 24 tunni jooksul või me tapame Briti pantvangi,” ütles pantvangivõtja.

“Ma olen ajakirjanik. Ma kirjutan lihtsalt sellest, mis Iraagis toimub. Ma olen James Brandon Sunday Telegraphist,” ütles nähtavalt närvis pantvang.

Briti välisministeeriumi teatel ei ole neil toimunu kohta täpsemat teavet.

“Me oleme teadlikud Basras toimunud vahejuhtumist, mis puudutab ühte Briti kodanikku, kuid täpsemat teavet meil praegu ei ole,” ütles välisministeeriumi esindaja Londonis.

Sunday Telegraphist öeldi, et nad on intsidendist informeeritud ning kontrollivad seda võimalikult kiiresti.

Iraagi mässulised on võtnud pantvangi arvukalt välismaalasi, et sundida USA üksusi ja Iraagi ajutist valitsust toetavaid välisfirmasid ja -vägesid riigist lahkuma.

Osa pantvangidest on vabaks lastud, kuid sissid on hukanud üheksa inimest.