Ajaleht Aftenposten küsis Lippestadilt, kas Breivik loodab oma advokaadilt mõistmist.

„Ei, nii pole õige väita,“ vastas advokaat. „Aga ta ütles, et 60 aasta pärast mõistab ühiskond, mida ta tegi.“

Lippestadi sõnul ei ole tema ülesanne Breiviki sõnumi edastamine. Tema ainuke ülesanne on Breivikile juriidilist nõu anda.

„Ma olen teinud teadliku valiku mitte kommenteerida või levitada manifesti sisu. Ma pole kindel, kui tark on pressi poolt selle sisu paljundada,“ ütles Lippestad.

Advokaadi sõnul pole ta ülekuulamise jooksul Breiviki käitumises mingeid muutusi märganud. Ta on olnud samasugune, rahulik ja detailidele orienteeritud.

Breivik arvab advokaadi sõnul, et ta tegeleb omalaadse revolutsiooniga ning tema teod on vajalikud eesmärkide saavutamiseks.

Lippestad on tegev Norra puuetega inimeste liidus, organidoonorite fondis, rinnavähiorganisatsioonis ja mujal. Aftanposten küsis, kas pärast sellise tolerantsuse üles näitamist pole raske kohtuda inimesega nagu Breivik, kellel ei paista oma tegude ja manifesti põhjal mingit empaatiavõimet olevat.

„See on hea küsimus ja dilemma, millega ma olen pikka aega elanud. Tähtis on kinni pidada demokraatlikest põhimõtetest. Kui on mõni hetk, kui me peame oma demokraatiat kõrgelt hindama, siis on see nüüd ja õigusemõistmine on selle tähtis osa. Ma pean töösse professionaalselt suhtuma. Sa kohtad ka inimesi, keda sa ei mõista, kes on teinud kohutavaid asju, ja siis tuleb seda vaadata professionaalselt. Aga teil on õigus, et minu igapäevane töö on seotud teiste teemadega.“