Nädalavahetusel toimus kahe Leedu mõjuka sotsiaaldemokraatliku partei — Demokraatliku Tööpartei ja Sotsiaaldemokraatliku Partei ühinemiskongress, kus erakondade liidrid Ceslovas Juršenas ja Vytenis Andriukaitis allkirjastasid ühinemislepingu.

Enne seda toimusid mõlema partei omaette kongressid, kus kuulati ära juhtorganite aruanded ning võeti vastu otsused liitumise kohta. Kiideti heaks ka uue partei programmi ja põhikirja projektid.

Brazauskas ütles pärast ühinemiskongressi, et Ühendatud Sotsiaaldemokraatlik partei saab Leedus kõige mõjukamaks poliitiliseks jõuks, hõlmates ligikaudu 15.000 liiget.

Tema sõnul ei sea partei oma eesmärgiks saada lähemal ajal valitsevaks jõuks, vaid koondab jõupingutused varivalitsuse programmi väljatöötamisele.

Sotsiaaldemokraatide delegaatidest hääletas ühinemise poolt 394 ja vastu 16, erapooletuks jäi 26. Demokraatliku Tööpartei saadikutest oli ühinemise poolt 460, vastu ei ühtki ja erapooletuid kolm.

LDTP on välja kasvanud kunagisest Leedu komparteist, LSDP aga moodustati pärast Leedu taasiseseisvumist Nõukogude okupatsiooni eel tegutsenud sotsiaaldemokraatlike jõudude eeskujul. LSDP kuulub ka Sotsialistlikku Internatsionaali.