Viimasel kolmel päeval on ööhakul tänavatele tulnud kümneid tuhandeid inimesi nii pealinnas Brasílias kui ka Sao Paulos, Fortalezas ja Rio de Janeiros.

Kolmapäeval otsustasid kahe suurima linna, São Paulo ja Rio de Janeiro võimud loobuda ühistranspordi piletihinna tõstmisest, kuid rahvas tuli ka eile õhtul taas tänavatele.

"Brasiillased on ärganud ja nad ei jää enam magama," on kosta protestijate suust.

Avaldatakse meelt peamiselt korruptsiooni, tohutute maksude ja kehva elu üle. Brasiillaste arvates on mõistetamatu, et jalgpalli konföderatsioonide karikavõistluse korraldamiseks kulutatakse 15 miljardit dollarit, samal ajal kui koolide ja haiglate seisukord pole just kiita.

Maailma nii rahvaarvult kui ka pindaalalt 5. kohal seisev riik pole sedavõrd ulatuslikku rahulolematust näinud juba viimased 20 aastat. Enam ei näe tänavatel protesteerimas ainult tudengeid, nendega on liitunud ka õpetajad, lihttöölised ja ühiskonnategelased.

Enamik meeleavaldajaid nõuab ka 2014. aastal toimuvate FIFA jalgpalli maailmameistrivõistluste ära jätmist ning politsei vägivalla ja korruptsiooni väljajuurimist.

Brasiilia president Dilma Rousseff kutsus rahvast üles vaoshoitusele ja lubas, et valitsus kuulab tähelepanelikult demonstrantide nõudmisi.

Vahetult pärast Rousseffi sõnavõttu otsustas aga justiitsministeerium, et viite linna, kus konföderatsioonide karika jalgpallivõistlused toimuvad, tuleb saata "ohutuse tagamiseks" eriüksused.

Ministeeriumi hinnangul on tegu "lepitava ja vahendava", mitte "rõhuva" jõuga.