Groznõi meeskond, milles mängis kaasa ka 34-aastane Kadõrov ise, kaotas Brasiilia koondisele, milles osalesid Romário, Dunga, Cafú ja Bebeto, 4:6, teatab RIA Novosti.

Mäng toimus Sultan Bilimhanovi staadionil, kus Kadõrovi isa, Ahmad Kadõrov 2004. aastal pommiplahvatuses hukkus. 10 000-kohalist staadioni kaunistasid Ahmad Kadõrovi ja Venemaa peaministri Vladimir Putini prtreed.

Sissepääs mängule, mida nimetati „kingituseks Groznõi fännidele, enne Venemaa uue jalgpallihooaja algust”, oli tasuta. Kadõrov ütles enne mängu, et brasiillased tulevad Groznõisse austusest tšetšeeni rahva vastu ja väitis, et neile ei makstud midagi.

Mängus jäi Groznõi meeskond kiiresti taha. Brasiillased tegid oma vastastega, kelle hulgas oli mitmeid ülekaalulisi Tšetšeenia ametnikke, mis ise tahtsid. Siis lubati aga Groznõi meeskond armulikult mängu tagasi. Kadõrovil lasti lüüa kaks väravat, kuigi tal õnnestus kaks penaltit mööda lüüa.

Poolajal esines Kadõrov Kaukaasia rahvatantsu lezginkaga. Kadõrovi initsiaalidega mütse kandnud fännid skandeerisid aga juhi nime.

Groznõisse oli mängu vaatama tulnud umbes 50 välisajakirjanikku ja mängu eelõhtul vastas Kadõrov nende küsimustele.

„Kui ma tahaksin kellegi surma, tapaksin ta siin Groznõis ja keegi ei saaks midagi teada,” vastas Kadõrov, kui küsiti tema vastaste väidetavate salamõrvade kohta välismaal.

Kadõrov väitis, et tal pole midagi pistmist Groznõis igal pool leiduvate plakatite ja loosungitega, millel on kujutatud teda.

„See pole minu idee,” ütles Kadõrov. „Aga kui keegi neid ei puuduta, tähendab see, et nad austavad mind.”