64-aastast Bolsonarot pussitati kõhtu 6. septembril Juiz de Foras aset leidnud kampaaniaürituse ajal. Arstide sõnul oli tal sügav ja eluohtlik haav siseelundites ning ta kaotas 40% oma verest. Uurimine tuvastas, et vasakpoolsete vaadetega Adelo Bispo de Oliveira korraldas noarünnaku poliitilistel motiividel ja tegutses üksinda, vahendab uudistekanal BBC.

Täna jõudis kohus aga otsusele, et ründajat ei saa riigipea pussitamise eest karistada, sest „ta oli juhtunu ajal mitteteadlik oma tegevusest“, st vaimselt haige.

Kohtuniku sõnul kujutab Oliveira ühiskonnale siiski suurt ohtu ja saadetakse määramata ajaks psühiaatriahaiglasse ravile.

Tugevalt poliitilise spektri paremasse äärde kalduv riigipea Bolsonaro lubas laupäeval otsuse edasi kaevata. „Ma võtan oma advokaatidega ühendust ja üritan teha kõikvõimaliku (mehe süüdimõistmiseks -toim),“ ütles ta.

Tema sõnul ei ole tegemist pelgalt üksikisiku rünnakuga. „Ma tean, kes üritasid mind tappa, kuid ma ei saa seda öelda, ma ei taha kellelegi liiga teha,“ väitis Bolsonaro.