Arafati ausammas avatakse Paraiba do Suli linnas mõni hetk enne 2005. aasta saabumist koos ilutulestikuga. Ausammas kujutab elusuuruses Arafati hoidmas oliivioksa, mis on traditsiooniline rahu sümbol, vahendab EPL Online.

„Otsustasime ehitada selle ausamba, et näidata oma solidaarsust palestiinlaste eesmärkidele,” ütles Paraibo do Suli linnapea Rogerio Onofre.

Lõuna-Brasiilia Londrina juudikogukonna esimees Abraham Shapiro nimetas ausammast teotuseks, sest see püstitatakse mehele, kelle elu täitis veri ja korruptsioon.

Linnapea Onofre on oma kaheksa-aastase ametiaja jooksul 37 000 elanikuga linnakeses avanud ausambad ka kommunismirežiimi sümbolitele nagu Ernesto Che Guevara ja Fidel Castro. Ka Brasiilia kadunud kommunistist president Luiz Carlos Prestes on oma ausamba sellesse linna saanud.

Arafat suri Pariisi lähedal Percy sõjaväehaiglas 11. novembril. Arafati terroristikarjääri jooksul kaaperdati lennukeid, korraldati pommiplahvatusi ja korraldati muid vägivallaakte. Öeldakse, et lennukite kaaperdamisele pani alguse Arafat ja tema Fatah-liikumine. Liibanonis tapsid Arafati väed sadu kristlasi, hävitasid kristlaste külasid ning põletasid kirikuid.

Paraibo do Sulis asuvad ka Ernesto Guevara ja Fidel Castro ausambad.