Leht kirjutas valitsusallikatele viidates, et valitsusel ei ole mingit huvi uurida massilisi internetijälgimisprogramme, millest Snowden juunis teada andis ega kavatse talle asüüli anda, teatab Associated Press BNS-i vahendusel.

Snowden väljendas "avalikus kirjas Brasiilia rahvale" valmisolekut aidata Brasiilia valitsusel uurida Ühendriikide luuretegevust, kuid seda vaid juhul, kui talle antakse poliitiline varjupaik.

Folha de S. Paulo teatel kirjutas Snowden, et talle on avaldanud muljet Brasiilia valitsuse jõuline kriitika NSA nuhkimistegevuse aadressil, mille käigus muu hulgas jälgiti Brasiilia presidendi Dilma Rousseffi telefonisuhtlust oma abidega.

Brasiilia senaatorid on palunud Snowdeni abi NSA tegevuse uurimisel.

"Olen avaldanud valmisolekut seaduse piires abi osutada, kuid paraku on USA valitsus näinud tõsiselt vaeva, et minu võimalusi selleks piirata," kirjutas Snowden ajalehe teatel. "Niikaua kuni mõni riik pole andnud mulle alalist poliitilist varjupaika, takistab Ühendriikide valitsus minu tegevust."

Venemaal ajutist asüüli saanud Snowden on pidanud varjupaiga osas kõnelusi ka Boliivia, Venezuela, Norra, Itaalia ja veel mitme riigi võimudega.