Berezovskit ja ta äripartnereid süüdistatakse rahapesus, mida nad olevat teinud Brasiilia jalgpalliklubis Corinthians, kirjutab Kommersant.

Kohtunik Fausto Martin de Sanctis käskis arreteerida ka Kia Joorabtšiani ja Nojan Bedroudi, kes on Corinthiansi sponsoreerinud Media Sports Investmenti (MIS) direktorid.

Brasiilia prokurörid kahtlustavad Media Sports Investmenti rahapesus ja kriminaalse rühmituse loomises.

Brasiilia palub Interpolil arreteerida Berezovski, Joorabtšian ja Bedroud.

Juhtum ulatub tagasi aastasse 2004, kui MSI kulutas uute mängijate hankimiseksmiljoneid dollareid. Asja hakati uurima, kui Corinthiansi mänedžmendile hakkasid tunduma kahtlased meeskonda investeeritud rahade allikad.

Boris Berezovski peeti Sao Paolo lennuväljal kinni 2005. aasta mais. Politsei laskis tal pärast ülekuulamist siiski vabalt lahkuda. Berezovski väitis, et juhtumi taga on Venemaa ametnikud.

Sel nädalal algas Moskvas kohus Berezovski üle. Ärimeest süüdistatakse 214 miljoni kõrvaldamises lennufirmast Aeroflot.

Berezovski ise ütles, et tema ja ta advokaatide ning Brasiilia võimude vahel pole olnud mingeid kontakti arreteerimise küsimuses. Tema meelest on tegemist Kremli poliitiliselt motiveeritud surveavaldusega tema vastu. Ta eitas osalemist rahapesus, teatab Guardian. Oma avalduses ütles ta: „Võttes arvesse vene meedia laialdasi kommentaare ja Venemaa kohtutes seljataga peetava protsessi farssi, ei ole kahtlust, et Brasiilia juhtum on minu vastu suunatud Kremli poliitlise kampaania laiendus.”

Berezovskit süüdistatakse Venemaal ka võimuhaaramise vandenõus. Süüdistus põhineb intervjuul, mille ta andis aprillis ajalehele Guardian ning milles ta kutsus tegema riigis vägivaldset revolutsiooni.