Teise kvartali puhaskahjum ulatus 17,2 miljardi dollarini, aasta tagasi samal perioodil teenis ettevõte 4,39 miljardi dollarilise kasumi ning ka selle aasta esimeses kvartalis ületas puhaskasum kuus miljardit dollarit.
BP kinnitas ka, et ettevõtte tegevjuht Tony Hayward lahkub oma kohalt oktoobris. Teda hakkab asendama Bob Dudley, kes on praegu vastutav naftareostuse likvideerimise eest, kirjutab BBC.

Hayward tõenäoliselt jääb ettevõttesse, minnes BP Venemaa ühisettevõtte TNK-BP tegevülesanneteta direktoriks.

BP plaanib müüa 30 miljardi dollari eest väärtpabereid.

Hayward ütles, et nüüd kus nafta enam lahte ei nõrgu, on hea aeg postilt lahkuda.

“Nüüd kus leke on peatatud, oleme jõudnud märkimisväärse verstapostini. See annab ettevõtte uuendamiseks hea aluse,” märkis Hayward.

See 32,2 miljardit dollarit sisaldab ka 20 miljardit mis on varem eraldatud kompensatsioonide tarbeks. BP tunnistas, et lõppsumma võib veelgi kerkida.

Lekkega seotud kulude kõrvalejätmisel ulatus ettevõtte kasum 5 miljardi dollarini.

Ettevõte ei maksa dividende teist kvartalit järjest. BP on välistanud dividendide maksmise kuni veebruarini 2001, mil selguvad neljanda kvartali tulemused.

Hayward saab aastapalga ning boonused, mis on kokku väärt enam kui miljon naela.

Tema pensionifond on väärt umbes 11 miljonit naela ja pikaajalse tootlusega portfell annab õiguse aktsiatele, mis võivad, sõltuvalt BP aktsia taastumisest, olla viimaks väärt miljoneid naelu.

Ettevõte on naftalekke algusest kaotanud turuväärtusest umbes 70 miljardit dollarit.