Rønne politseimajas asuvas hädakeskuses on telefonivalves neli inimest. Seal koordineeritakse võimude tegevust inimeste abistamiseks lumme uppunud saarel, kirjutab Taani ajaleht Ekstra Bladet.

Telefonivalves oleva Eva Bundegaardi sõnul helistavad inimesed üle kogu Taani ja tahavad abikäe ulatada. Bornholmlased, kes helistavad ja oma häda kurdavad, on vähemuses, sest paljud on juba naabrite käest abi saanud.

„Lisaks neile paljudele, kes pakuvad oma abi, on siin saarel kodanikke, kes muuhulgas sooviksid vanemate inimeste eest sisseoste teha,” rääkis Bundegaard, kes igapäevatöös on politsei kontoriametnik.

Hädakeskusse väiksemate hädade pärast ei helistata. Bundegaardi sõnul on naabrid teineteist väga hästi aidanud. Naabrid teavad, kes abi vajavad.

Maapiirkondades teab Bundegaardi sõnul enamik inimesi, kes vajab eluliselt tähtsaid ravimeid või ei saa muidu endaga ise hakkama.

„Naabrite abistamine on tõeliselt hea asi sellises olukorras ja tundub, nagu jõulumeeleolu oleks Bornholmil tagasi, kui inimesed toetavad oma ligimesi hädas,” ütles Bundegaard.