„Alkoholiprobleem oli olemas, aga ma arvan, et kui mu isa jõi, tuli see tohutust stressist, mille all ta kannatas,” ütles Jumaševa The Timesile. „Ükski teine riik pole läbi teinud selliseid tohutuid muutusi nii lühikese aja vältel nagu Venemaa Jeltsini ajal.”

Jumaševa sõnul kujutatakse Jeltsinit läänes karikatuurina, kellele joomine oli eluviis. „See pole absoluutselt tõsi,” ütles Jumaševa.

„On ebaõiglane, eelarvamuslik ja talumatu vaadata Jeltsini ametiaega ja sel ajal korda saadetut läbi selle väga kitsa prisma. Seda tuleks hinnata tervikuna. Ta oli suure riigi juht, kes tegi oma rahva heaks palju,” ütles Jumaševa.

Jumaševa rääkis ühest oma isa kõige häbiväärsemast momendist presidendina. 1994. aastal visiidil Berliinis haaras Jeltsin orkestri dirigendilt kepi ja hakkas ise hoogsalt vehkides juhatama.

„Me olime kõik kohutavalt mures, kui sellised intsidendid juhtusid, eriti ema,” rääkis Jumaševa. „Need olid ebameeldivad ja loomulikult oleks olnud parem, kui seda poleks juhtunud, isegi kui me temast inimlikult aru saame.”

„Ta oli tohutu pinge all tema õlgadel lasuva suure vastutuse tõttu ja väga pingelise poliitilise olukorra tõttu riigis, kus oli tohutu vastuseis reformidele, mida ta püüdis läbi suruda. Ma mõtlen tihti, kuidas ta suutis füüsiliselt selle pingega toime tulla. Ta juhtis hiiglaslikku tuumarelvadega riiki, mis oli hävingu äärel. Mõnikord oli joomine ilmselt ainus võimalus stressi maandamiseks, turvaventiil,” rääkis Jumaševa.

1994. aastal tegi Jeltsini lennuk teel USA-st Moskvasse Dublinis vahemaandumise. Kuulujuttude järgi oli Jeltsin liiga juua täis, et lennuväljal ootava Iiri delegatsiooniga kohtuma tulla. Jumaševa kinnitas, et Jeltsin sai lennukis südamerabanduse, kuid keeldus seda avalikult tunnistamast.

1996. aastal tehti Jeltsinile südameoperatsioon, mille järel ei joonud ta Jumaševa väitel kunagi rohkem kui mõnikord klaasikese punast veini.

Jumaševa lükkas ümber ka USA endise riigipea Bill Clintoni väite, nagu oleks Jeltsin visiidi ajal Washingtoni leitud tänavalt aluspesu väel taksot peatamas, et pitsat ostma minna.