Presidendi plaani järgi tuli teadetekohaselt kindlustada, et operatsiooni läbi viiv üksus oleks piisavalt suur igasugusteks stsenaariumideks: bin Ladeni elusalt vangistamiseks, tema kiireks matmiseks ja ka juhuks, kui Pakistani armee väidetavalt kutsumata eriüksusega võitlusse asuks, vahendab CBS News.

Et president ja tema meeskond oli valmis bin Ladeni tapmise operatsiooni läbi viima ka sel juhul, kui see oleks tähendanud liitlasriigi Pakistaniga võitlusesse asumist, ei paranda kindlasti kahe riigi pingestunud suhteid. Kuigi pakistanlased otsustasid esmaspäeval lõpuks anda USA luureteenistustele loa küsitleda bin Ladeni leski, on pinged siiski üleval.

New York Times teatas, et Obama administratsiooni kõrge ametniku sõnul oli bin Ladeni tapnud eriüksus saanud käsu vältida igasugust vastasseisu, kui vähegi võimalik, kuid kui neil oleks tulnud vastata tulele, et minema pääseda, oli neil selleks luba.

Otsus valmistuda võimalikuks võitluseks pakistanlastega viis väidetavalt selleni, et operatsiooniga ühines täiendavalt kaks helikopterit koos eriüksuslastega, teatab New York Times. Üks nendest kopteritest osutuski vajalikuks, kui juhtkopter esialgse rünnaku käigus hävitada tuli.