27-aastane Omar Osama bin Laden kaebab otsuse talle mitte viisat anda edasi ja väidab, et on vale keelata talle Suurbritanniasse sisenemine tema vanemate ja ebatäpse info pärast tema vaadete kohta, kirjutab The Times.

Bin Laden soovib elada Cheshire’is oma Briti päritolu naise, 52-aastase Zaina Alsabah bin Ladeniga (varem Jane Felix-Browne).

Paar abiellus eelmisel aastal Saudi-Araabias ja on elanud bin-Ladeni viisataotluse läbivaatamise ajal Egiptuses.

Bin Laden juunior lahkus lapsena Saudi-Araabiast, kui ta isa riigist äärmuslike vaadete pärast välja saadeti ning perekond elas eksiilis Sudaanis ja Afganistanis. Omar väidab, et lahkus oma isa juurest enne 2001. aasta 11. septembri terroriakte ja naasis Saudi-Araabiasse, kus töötas metalliärimehena.

Bin Ladenile on veebruaris antud Itaalia viisa ning sel kuul sai ta ka Schengeni viisa. Paar on ilma igasuguste probleemideta hiljuti külastanud Austriat, Belgiat ja Prantsusmaad.

Omar bin Laden on korduvalt hukka mõistnud terroriaktid USA-s ja Londonis, kuid on öelnud, et ei saa hukka mõista oma isa, sest tal puuduvad tõendid tema osalusest neis terroriaktides.