Ajalehe andmetel sai bin Ladeni organisatsioon vene organiseeritud kuritegelikelt gruppidelt materjale keemilise, bakterioloogilise ja tuumarelva loomiseks. Ühes salajases ettekandes teatatakse, et al Qaeda on huvitatud vähemalt mürkgaasi sariin ja siberi katku bakterite omandamisest vene maffialt.

Terrorismi vastase võitlemise spetsialist Larry Johnson ütles intervjuus Washington Timesile, et kontaktid terroristide ja vene maffia vahel tekkisid narkokaubanduse baasil. Vene mafioosod vedasid Venemaale odavat Afganistani oopiumi edasiseks ümbertöötlemiseks. Hiljem said terroristid vastu väikseid relvapartiisid, veel hiljem massihävitusrelvade komponente.

Probleeme valmistas transport — pika maa taha vedades tekkis oht konteinerite lahtihermetiseerumiseks. Seda probleemi lahendas Osama bin Laden isiklikult. Saudi terrorist püüdis organiseerida mürkainete tootmist Afganistani pinnal. Washington Timesi andmetel ehitas al Qaeda Afganistani salajase laboratooriumi keemia- ja bioloogilise relva tootmiseks. Teiste andmete järgi püüavad terroristid kuskil Afganistani kolkas pikamat aega luua aatomipommi.

Laboratooriumide asukohad olevat USA luure poolt juba välja selgitatud ja oodatakse, et need objektid hävitatakse esimestena kättemaksuoperatsiooni käigus. Siin peab mainima, et kõik USA eriteenistuste avaldused ajakirjandusele on tehtud anonüümselt ning artikli autor Bill Gertz on tuntud oma venevastaste hoiakutega.