Väidetavalt oli Clinton kasutanud halvustavat kõnepruuki telefonikõnes senaator Kennedyle, kui palus tal asuda parteisisese valimiskampaania ajal abikaasa Hillary poolele. Nii kirjutavad John Helieman ja Mark Halper oma kõlakaid täis viimaseid valimisi kajastavas raamatus „Game Change”.

„Veel mõned aastad tagasi, oleks see tegelane (Obama) meile kohvi toonud,” kõlas Ühendriikide 42. presidendi Clintoni lause, mis talle rassismisüüdistused nüüd kaela on toonud, kirjutab USA ajaleht NY Daily News.   

Clintoni halvustav märkus Barack Obama kohta solvas USA Demokraatliku Partei grand old mani senaator Edward „Ted” Kennedyt väga, kes asus seepeale Hillary asemel hoopis suhteliselt tundmatut Obamat võitluses erakonna presidendikandidaadi koha eest toetama.

Raamatu autorite väitel tundis 77-aastane Kennedy end sellest „kohvijutust” väga solvatuna ja tuletas seda telefonikõnet jutuajamistes sõpradega vihaga meelde.

Kui eakas senaator võttis lõplikult Obamat toetava suuna, olevat Bill Clinton nurisenud: „sa asusid teda (Obamat) toetama vaid sellepärast, et ta on must. Olgem ausad.”