Poliitilise olukorra kohta kodumaal esitatud küsimusele vastas naispoliitik viitega endise presidendi kõnele Põhja-Carolinas kolmapäeval peetud kongressil, kus Clinton praeguse riigipea Barack Obama demokraatide presidendikandidaadiks esitas, vahendab BNS.

"Sain ettevalmistatud versiooni, mida võimalusel võrdlen ettekantud versiooniga," ütles minister ühispressikonverentsil Ida-Timori valitsusjuhi Xanana Gusmãoga.

Clinton lisas, et tema abikaasa jaoks on "suur au" praegust presidenti kandidaadiks esitada.

Eelmistel, 2008. aasta valimistel demokraatide presidendikandidaadiks pürgimisel napilt Obamale kaotanud Clinton tõdes, et Charlotte'is peetud valimiskongress oli paljude aastate jooksul esimene, millest ta osa ei võtnud.

Tema sõnul on aastakümneid olnud kirjutamata reegliks, et välisministrid ei võta osa valimiskongressidest, sest USA välispoliitika on parteideülene.

"Leian, et see on hea reegel. Üks, mida ma kindlasti järgisin," ütles ta.

Pärast otsust võtta vastu Obama pakkumine asuda tema valitsuses täitma välisministri ülesandeid, on Hillary Clintonist saanud üks kõige populaarsemaid USA poliitikuid. See omakorda on pannud ringkondi spekuleerima, et ta võib kandideerida veelkord presidendiks.

Kuid oktoobris 65 aasta vanuseks saav Clinton on korduvalt välistanud riigipeaks kandideerimise 2016. aastal.

Viimased arvamusküsitlused ennustavad 6. novembri presidendivalimistel tasavägist heitlust Obama ja vabariiklaste kandidaadi Mitt Romney vahel.