Bildi teatel on Venemaa presidendi Vladimir Putini eesmärk hakata mõjutama kesksete Euroopa Liidu riikide (Saksamaa, Prantsusmaa ja Lõuna-Euroopa) poliitikat. Kuidas seda teha, on Putinile ette kirjutanud strateegid Moskva strateegiliste kommunikatsioonide keskusest. Raport kannab nime „Putin: rahvusvahelise konservatismi uus juht“, teatab Bild.

Putini tähtsaim partner Saksamaal näib Bildi teatel olevat AfD.

Keskne punkt Putini ülevõtmisstrateegias on väidetavalt kullaäri, millega AfD end muu hulgas ka finantseerib. Kreml võib osta kulda AfD kaudu või pakkuda parteile odavat kulda. Nende tehingute abil toetatakse AfD-d ja muudetakse ta sõltuvaks, selgub Putini plaanide analüüsist.

Lisaks sellele pakuvad salateenistustega seotud pangad AfD-le väidetavalt laene. Nagu andis Moskva Esimene Tšehhi-Vene Pank üheksa miljonit eurot laenu Prantsusmaa paremäärmuslikule rahvusrindele.

Euroopas unistab Putin mõjupiirkonnast kuni Portugalini. Seda on ta Bildi teatel avalikult öeldnud.

Mai lõpus kohtusid Putini nõuandjad selleks salaja Viinis paremerakondade juhtidega Bulgaariast, Austriast ja Prantsusmaalt. Saksamaalt potentsiaalsed partnerid siis puudusid. Veel.

Kreml panustab AfD-s Bildi teatel 73-aastasele Alexander Gaulandile, kes on teinud suurt tööd selle heaks, et AfD parteipäeval märtsis Venemaale sanktsioonide kehtestamise vastu hääletati. Septembri alguses sai Gauland spetsiaalse küllakutse Venemaa suursaadikult Berliinis. Laupäeval oli Gauland aga üks peaesinejatest Saksa Kremli-propagandistide ja parempopulistide Venemaa-teemalisel konverentsil Berliinis. Staarkülaline oli seal Venemaa raudteede juht Vladimir Jakunin.