Sellise seisukoha võttis Ukrainast ja Gruusiast riigivisiidilt naasnud asepresident Biden laupäeval mainekale väljaandele Wall Street Journal (WSJ) antud intervjuus.  

„Venemaal tuleb võtta vastu rida väga raskeid, kaalutletud otsuseid," ütles Ameerika Ühendriikide teine mees WSJ ajakirjanikule.

Tema sõnul langeb Venemaal rahvaarv, tema majandus ja pangandussektor on sellises languses, mis ei luba tal järgmised 15 aastat vastu pidada.

„Nad (venelased) on olukorras, kus maailma muutub nende ees, aga nad hoiavad endiselt minevikust kinni - olukord, mis enam kaua kesta ei saa," selgitas asepresident.

Lisaks majandusprobleemidele aitavad sellised geopoliitilised muutused nagu Iraani ja Hiina Rahvavabariigi tuumaprogrammid kaasa Moskva lääne, eriti Washingtoni suunaliste vaadete ümber hindamisele, mis üritab neid programme igati seisata.  

Lisaks sellele peab USA Bideni arvates suhtuma Venemaasse kui maailmapoliitika peategelasse, kuid olema ta suhtes „ettevaatlik" ja „mitte ülehindama oma eelisseisundit".

USA presidendi Barack Obama asetäitja Joseph Biden andis oma intervjuu WSJ-le vahetult pärast naasmist visiidilt Kiievist ja Tbilisist. 

Bideni seiklused Ukrainas