Berlusconi ütles, et mõistab Mussolini tundeid, kui viimane kurtis, et tal puudus reaalne võim ja tegelik võim oli fašistliku administratsiooni ametnike käes, kirjutab Daily Telegraph.

„Ma söandan tsiteerida üht lõiku kelleltki, keda mõned peavad diktaatoriks, suureks, võimsaks diktaatoriks, Benito Mussolinilt,” ütles 73-aastane Berlusconi majandusliku koostöö ja arenguorganisatsiooni kohtumisel Pariisis peetud pressikonverentsil.

„Ma lugesin seda lõiku hiljuti tema päevikust. „Nad ütlevad, et mul on võim. See pole tõsi. Võibolla mu parteiametnikel on. Aga ma ei tea. Kõik, mida ma saan teha, on öelda oma hobusele, et ta läheks paremale või vasakule. Ja ma pean selle üle õnnelik olema,”” tsiteeris Berlusconi Mussolinit. „Peaministrina pole mul kunagi olnud tunnet, et ma olen võimul,” lisas Berlusconi.

„Mõnikord ärimehena, kellel on 56 000 alluvat, on mul olnud tunne, et ma suudan otsustada ja asju kontrollida. Aga praegu demokraatia ajal olen ma kõigi teenistuses ja igaüks võib mind kritiseerida ja võibolla isegi solvata,” kurtis Berlusconi.

Itaalia ajalehed avaldasid pilte Berlusconist Pariisis kõrvuti mustvalgete piltidega 1922. aastal võimule tulnud Mussoliniga.