Ajalehe De Telegraaf teatel rääkis Berlusconi nalja juudist, kes rääkis oma rahvuskaaslasele, et võttis holokausti ajal enda juurde juudi põgeniku ja peitis keldrisse. Selle eest pidi põgenik iga päev 3000 eurot maksma. Nali seisnes aga selles, et põgenik istub endiselt keldris. „Kas te arvate, et me peaksime talle ütlema, et Hitler on surnud ja sõda läbi?”

Itaalia juudiorganisatsioonide hinnangul sisaldab nali kõige hullemaid antisemiitlikke stereotüüpe. Juutide esindaja sõnul toodi just need eelarvamused sajandite vältel ettekäändeks kõige hullemale diskrimineerimisele, tagakiusamisele ja vägivallale.

Vasaktsentristlik opositsioon teatas aga, et Itaalia peab oma peaministri pärast häbi tundma. „Berlusconi kohatu nali on tõend tsivilisatsiooni absoluutsest allakäigust, kuhu see mees meie maa on paisanud,” ütles endine kommunist Walter Veltroni, kes oli 2008. aastal vasaktsentristide peaministrikandidaat, kuid kaotas Berlusconile.

Berlusconi ise ei näe tema enese sõnul eraviisiliselt räägitud naljas midagi halba. „Kui räägitakse halvast maitsest ja vastutustunde puudumisest, siis räägitagu nendest, kes selle avaldasid,” ütles Berlusconi.