Berlusconi karistust vähendati tänu 2006. aastal vasakpoolse valitsuse ajal vastu võetud amnestiaseadusele, mille eesmärk on vähendada vanglate ülerahvastatust, vahendab BNS.

Varasem otsus oli nelja-aastane vanglakaristus. Samuti keelati Berlusconil teatud ajaks olla valitud avalikesse ametitesse. Berlusconi on varem spekuleerinud võimaliku naasmisega Itaalia poliitikasse.

Kohtuasi puudutab USA filmide näitamise õiguste ostmist Berlusconi firmale Mediaset SpA kuuluvates telekanalites läbi rea offshore firmade, et nende kulu valesti deklareerides vältida maksude maksmist. Süüdistuse kohaselt bluffis Berlusconi üles umbes 3000 filmi hinna näitamise õiguste hinda Itaalia turul, teenides nii 250 miljonit eurot.

Berlusconi on korduvalt kohtu all olnud väga erinevate süüdistustega ning on alati puhtalt pääsenud kas tema tegude aegumise või tema enda läbisurutud seadusemuudatuste abil, mis on muutnud senised kuriteod mittekaristatavateks tegudeks.

See kohtuasi alas juba 2006. aastal, aga peatus vahepeal peaministrile immuunsuse andnud seaduse tõttu, mille Berlusconi ise läbi oli surunud. Berlusconil on võimalik otsus edasi kaevata, süüdimõistmise aluseks olevad teod aeguvad millalgi järgmisel aastal.

Berlusconi on kohtu all ka alaealise prostituudiga seksimise eest.

Mediaset SpA tegevjuht Fedele Confalonieri mõisteti kohtus õigeks.