"Mu lapsed räägivad mulle, et tunnevad end nagu juudi perekonnad Saksamaal Hitleri režiimi ajal. Kogu maailm on meie vastu," ütleb Berlusconi vestlustes ajakirjanik Bruno Vespaga, millest kolmapäeval mahlakamaid katkeid avaldati, vahendab BNS.

77-aastane ekspeaminister on esinenud varemgi poliitiliselt ebakorrektsete avaldustega. Näiteks võrdles ta ühte Euroopa Parlamendi sakslasest liiget natsi-Saksa vangivalvuriga ja kirjeldas USA presidenti Barack Obamat sõnaga "päevitunud".

Berlusconi mõisteti aasta algul maksupettuse eest 12 kuuks vangi ja avalikud ametid jäävad talle kaheks aastaks keelatuks. Vangikong temaealist inimest aga ei ähvarda, kuid tal tuleb korvata see koduaresti või ühiskondliku tööga.

Berlusconi ise väidab, et on vasakpoolsete kohtunike tagakiusamise süütu ohver.

Itaalia senat teatas teisipäeval, et hääletab 27. novembril Berlusconi parlamendikohast ilmajätmise üle, sest seadused ei luba süüdimõistetud kurjategijal parlamendis töötada.

Intervjuudest selgub, et Berlusconi loodab president Giorgio Napolitano armuandmisele, ta alandavast kogukonnatööst või koduarestist vabastaks.