Seitsmekümne seitsme aastane kolmekordne peaminister, kes novembris jäi ilma nii oma senatikohast kui ka saadikupuutumatusest, ütles neljapäeval usutluses raadiojaamale Europe 1, et vanglasse sattumist ta ei pelga, teatab AFP BNS-i vahendusel.

"Ma olen kindel, et nad ei saa seda teha, vastasel korral toimuks Itaalias revolutsioon," lausus Berlusconi oma Rooma kodus salvestatud intervjuus. "Ma usun, et minu vangistamine saab olema keeruline: ma võidan järgmistel valimistel suure häälteenamuse! Ja eelkõige ei karda ma mitte midagi, kuna ma olen küllaltki vana."

Lustielu armastav endine valitsusjuht ja Itaalia üks rikkamaid inimesi eitas ühtlasi ka väiteid, nagu kavatseks ta riigist lahkuda. "Ma armastan oma riiki. Ma ei saa panna punkti oma rollile patrioodi ja riigimehena oma kodumaalt põgenedes," sõnas Berlusconi.

"Minu toetajad ütlevad nüüd, et Forza Italia [Berlusconi erakond, endise nimega Vabaduse Rahvas] tuleks nimetada ümber Forza Silvioks ["Jõudu, Silvio"]," lisas ta.

Berlusconit ootab ees neljalt aastalt ühele lühendatud vanglakaristus, mille ta oma vanuse tõttu kannab ära tõenäoliselt koduarestis või asendatakse see ühiskondlikult kasuliku tööga.

Ekspeaministrit võib ees oodata veel üks kohtuprotsess, kuna Milano kohus süüdistab Berlusconit ja tema advokaate kurikuulsate bunga-bunga-pidude tunnistajate kinnimaksmises.