Peaministri partei Popolo della Libertà (Vabaduse Inimesed) ei saa valimistest osa võtta pealinna Roomat ümbritsevas Lazio maakonnas ja Berlusconi enese kodukandis, Milanot ümbritsevas Lombardia maakonnas. Meedia nimetas juhtunut „eksituste komöödiaks”, kirjutab The Times.

Lazios ei suutnud partei ametnik Alfredo Milioni valimisnimekirja üle anda, sest saabus kõigepealt kohale liiga vara ja siis liiga hilja.

Milioni saabus valimiskomisjoni pool tundi liiga vara, läks seejärel minema ja naasis 15 minutit pärast keskpäeva, mis oli valimisnimekirjade üleandmise tähtaeg. Milioni esitas mitmeid vabandusi: ühtedel andmetel olevat ta põiganud üht panino võileiba sööma. Või siis olevat ta läinud vaatama oma palavikus tütart, kes istus autos. Või olevat ta läinud ära tooma puuduvaid valimisdokumente. Mõnedel andmetel jäi partei hiljaks, sest vaieldi viimase minutini kandidatuuride üle.

73-aastane Berlusconi, kes on niigi seksiskandaalide ja korruptsiooniprotsesside keerises, oli teadetekohaselt maruvihane. Tema tuju ei paranenud, kui saabus teade, et tema kodumaakonnas Lombardias kuulutati Popolo della Libertà nimekiri samuti kehtetuks. Seekord oli põhjuseks see, et vajalikust 3500 allkirjast 514 kuulutati kehtetuks.

Popolo della Libertà ametnikud süüdistasid mõlemas fiaskos väikest vasakpoolset Radikaalset Parteid, mis esitas Milanos kaebuse mittereeglipäraste allkirjade kohta Popolo della Libertà nimekirjas ja mille liikmed olevat väidetavalt seganud Milionit, kui viimane tahtis nimekirja üle anda.