Teadetel Berlusconi võimalikust tagasiastumisest oli kohene positiivne mõju aktsia- ja võlakirjaturgudele, kuid peaministri teade, et ta ei kavatse tagasi astuda, viis turud taas langusse, näidates, kui suurel määral tema lahkumist soovitakse, vahendab BNS.

Esmaspäeva hommikul kirjutas ajalehe Foglio peatoimetaja ja endine minister Giuliano Ferrera, keda peetakse Berlusconile äärmiselt lähedaseks, oma võrgulehel: "See, et Silvio Berlusconi astub tagasi, on selge. See on tundide, mõnel hinnangul koguni minutite küsimus."

Ka vasaktsentristliku ajalehe Libero peatoimetaja asetäitja Franco Bechis andis Twitteris teada, et Berlusconi astub tagasi kas esmaspäeva õhtul või teisipäeva hommikul.

Berlusconi ise kinnitas Facebookis: "Kuuldused minu tagasiastumisest on alusetud."

"Vestlesin peaministriga veidi aja eest ja ta kinnitas, et kuuldused tema tagasiastumisest on alusetud," ütles ka Berlusconi partei parlamendifraktsiooni juht Fabrizio Cicchitto.

Veel pühapäeval kinnitas Berlusconi võimulejäämist ja eitas teateid, nagu oleks parteisisene mäss võtnud tal parlamendis toimiva enamuse. Poliitiliste allikate teatel kutsusid Berlusconi PDL-i partei juhid pühapäeva õhtul peaministrit tagasi astuma.

Nädalavahetuse veetis Berlusconi koos abidega, püüdes võita enda poole piisavat hulka saadikuid, et vältida alandavat lüüasaamist teisipäevasel rahastamisplaani hääletusel.

Peale kõhklevatele saadikutele tulusate valitsusametite pakkumise sildistab Berlusconi neid "kodumaa reeturiteks" kriisi hetkel ja ütleb, et tema kukkumisele järgnevad ennetähtaegsed valimised, mida paljud valitseva partei saadikutest ei soovi.

Lüüasaamine teisipäevasel hääletusel viiks kas Berlusconi kohesele tagasiastumisele või president Giorgio Napolitano nõudmisele korraldada usaldushääletus. Lisaks valmistab umbusaldusavaldust Berlusconi vastu ette ka vasaktsentristlik opositsioon.