„Ta on normaalne mees, ta on avatud kõigi tunnetele. Ta on pereinimene, abikaasa, isa kahele lapsele, keda ta väga armastab. Ta on täpselt meie moodi,“ ütles Berlusconi pühapäeval TV-intervjuus RAI3 Telecamere’le, edastab EPL Online.

Berlusconi on üks Bushi lähimaid liitlasi Euroopas UK peaministri Tony Blairi järel.

„Tal on väga sügavad tunded, eriti ameeriklastest ohvrite suhtes (Iraagis)… Tema valu on sügav,“ sõnas peaminister.

Enne reedel algavat Bushi visiiti Itaaliasse antud intervjuus kaitses Berlusconi USA ennetavat sõjalist aktsiooni Lähis-Idas. „Lääs ei ole agressor, me peame seda meeles pidama,“ ütles Berlusconi pühapäeval enne Saudi Araabia pantvangidraamat, kus tapeti itaallasest kokk. „Vastupidi, me kaitseme end ja püüame terroriste nende peidupaikadest välja juurida. See juhtus Afganistanis ja see on see, mida Bush teeb enda sõnul Iraagis.“

Berlusconi lükkas tagasi kriitika selle kohta, et Iraagist pole leitud massihävitusrelvi, öeldes, et Saddam Husseini režiim võis need vabalt hävitada või välismaale viia, lisades, et igal juhul on Saddami vahistamine õigustus sõjale nii ehk naa. „Tõeline massihävitusrelv Iraagis oli Saddam Hussein — ja tema on leitud,“ ütles peaminister.

Kahe nädala pärast toimuvad Itaalias kohalikud valimised ja samal ajal ka europarlamendivalimised, need on oluliselt populaarsustestiks Berlusconile.