Lahtise haua leidis kalmistu töötaja. Luid hauast eemaldatud ei olnud, teatas politsei, vahendab BBC News.

Heydrich oli üks Euroopa juutide massimõrva peaorganiseerijaid. Ta juhtis 1942. aasta jaanuaris Wannsee konverentsi, kus pandi paika „lõpplahenduse” plaan.

Liitlaste okupatsiooniväed otsustasid pärast Teise maailmasõja lõppu, et tuntud natside hauad jäetakse tähistamata, et natside poolehoidjad ei muudaks neid pühapaikadeks.

Kes iganes Heydrichi hauarahu rikkus, pidi omama siseinfot selle asukoha kohta.

Samasugune juhtum leidis Berliini Nikolai kalmistul aset 2000. aastal, kui üks vasakpoolne organisatsioon avas väidetavalt 1930. aastal mõrvatud natsi Horst Wesseli haua. Wesselit peeti Natsi-Saksamaal märtriks ja temast tehtud laul „Horst-Wessel-Lied” oli teatavas hümni staatuses.

Organisatsioon väitis, et viskas Wesseli kolba Spree jõkke, aga politsei eitas seda, öeldes, et haud kuulus Wesseli isale ja luid ei olnud sellest eemaldatud.

Heydrich juhtis RSHA-d SS-i juhi Heinrich Himmleri alluvuses. Adolf Hitler nimetas teda „raudsüdamega meheks”.

Heydrich valitses kuni 1942. aasta maini Böömi- ja Määrimaa üle, kuni Tšehhi partisanid ründasid ta autot ja ta suri hiljem saadud vigastustesse.

Kättemaksuks hävitasid natsid Lidice küla, mõrvates kõik mehed ja noorukid ning saates naised ja lapsed koonduslaagritesse.