Poolakast veokijuht, kes Saksa siseministri sõnul oli rünnaku ajaks juba ilmselt surnud, oli ülemuse Ariel Zurawski sõnul "hea mees". Mees lisas, et pildid, mida politseil talle alluvast hiljem identifitseerimiseks näitas, olid "kohutavad".

Veofirma juht lisas, et nende piltide põhjal tegi tema järelduse, et ligi 1,8 meetrit pikk ja 120 kg kaaluv mees püüdis ilmselt ründaja(te)le kõvasti vastu panna.

Zurawski rääkis veel, et ta suhtles juhiga esmaspäeva hommikupoolikul ja siis palus juht töölt varem lahkumist. Samuti märkis veofirma juht, et tema alluv oli rahutu ning kirjeldas enda veose mahalaadimise piirkonda sõnaga "kummaline" (weird - inglise k.). Varasemalt on meediast ka läbi jooksnud, et veoki lastiks olid Itaaliast pärit terasraamid massiga 25 tonni, mis oli plaanis teisipäeval Berliinis maha laadida.

Veokfirma esindaja ütles ka, et juht oli rääkinud oma naisega kella 15 ajal, kuid kell 15.45 näitas sõiduki GPS, et auto sõitis edasi-tagasi ning mootorit pandi korduvalt käima ja siis jälle seisati. Zurawski arvas, et keegi õppis siis ilmselt veokiga sõitma, sest liikvele läks veok uuesti alles kell 19.40.

Pärast seda ilmus veok GPSi järgi välja Berliini erinevates linnaosades, mis oli imelik, sest juht - keda kutsuti hellitavalt "inspektoriks" - ei raisanud kunagi aega ja täitis alati reegleid.

Sellest, et midagi kohtutavat on juhtunud, sai veofirma juht aru, kui nägi uudistes Berliinis toimuvat.

Poola numbrimärki kandev veoauto Scania sööstis esmaspäeva õhtul kella 21 paiku Breitscheidplatzil asuvale jõuluturule, ajades ümber müügilette ja vigastades ning tappes inimesi. Meedia teatel kuulus must veok Poola transpordiettevõttele.

Politsei hinnangul ei olnud tegemist õnnetuse, vaid tahtliku rünnakuga. Veoautos viibis ka kaassõitja, kes sai sündmuste käigus surma - mil moel, ei ole aga veel teada.