25. aastapäeva puhul kerkib endise piiri kohale viieteist kilomeetri pikkune valgustatud õhupallide kett, edastab Associated Press. Viha kunagise 160 kilomeetri pikkuse müüri vastu on olnud nii suur, et sellest ei ole tänaseks järele jäänud praktiliselt midagi.

Ühe säilinud müüri lõigu juures avab Saksamaa liidukantsler Angela Merkel täna muuseumi. "Veel tänagi tajun läbi Brandenburgi värava minnes, et see polnud suure  osa minu elust võimalik ning et ma pidin seda vabadustunnet ootama 35 aastat," ütles Merkel, kes on üles kasvanud Ida-Saksamaal.


Tulevane kantsler oli üks tuhandetest, kes tulvasid lääne  suunas vaid mõni tund pärast Ida-Saksamaa võimupartei poliitbüroo esindaja Günter Schabowski plaanitust päev varem tehtud avaldust, et idasakslasi lubatakse Lääne-Berliini ja Lääne-Saksamaale.

Ida-Saksamaa toonane liider Egon Krenzi sõnas hiljem, et tegelik plaan oli piirid avada alles järgmisel hommikul, mil inimesed oleksid pidanud ootama järjekorras ning saama lahkumisviisa. Kuid berliinlastel ei olnud ilmselgelt kavas hommikut ootama jääda.

Piirivalve ei olnud saanud  korraldust  kellegi läbilaskmiseks, kuid loobus rahva tagasihoidmisest. Juba keskööks olid kõik linna piiripunktid avatud.

Saksamaa taasühinemine toimus 3. oktoobril 1990.