Ülemkohus teatas teisipäeva õhtul, et kohtuasi Berezovski vastu lõpetatakse ja tema vahistamisorder tühistatakse, sest asjaga tegelenud kohtunik ei lubanud kaitseadvokaatidel küsitleda tunnistajaid.

Berezovski oli kunagi mõjukas Kremli niiditõmbaja, kes aga sattus vastuollu Venemaa tollase presidendi Vladimir Putiniga ja põgenes 2000. aastal Suurbritanniasse.

Berezovski on ümber lükanud kõik tema vastu Brasiilias esitatud rahapesusüüdistused ning öelnud, et tal pole kahtlustki, et Brasiilia kohtuasi on Kremli temavastase politiseeritud kampaania laiendus.

Brasiilia võimud süüdistavad Berezovskit Brasiilia jalgpalliklubi Corinthians abil rahapesuskeemi väljamõtlemises.

Brasiilia sporditribunal kõrvaldas novembris kolmeks aastaks ametist endise Corinthiansi presidendi Alberto Dualibi ja endise asepresidendi Nesi Curi, süüdistades neid klubi rahapesumasinana kasutada laskmises. Brasiilia võimud ei ole aga kunagi öelnud, kui suurtest summadest on nende arvates jutt ega ole ka täpsustanud, milline rahapesuskeem välja nägi.

Firma nimega Media Sports Investments investeeris 2005. aastal klubisse suuri summasid ning ostis suuri rahvusvahelisi tähtmängijaid, nagu argentiinlase Carlos Tévezi, kelle juhtimisel võideti sel aastal ka Brasiilia meistritiitel.

Rahavool klubisse siis aga lõppes ning võlgades Corinthians müüs oma staarid maha ja langes madalamasse liigasse.

Politseijuurdluse tulemusena andis kohtunik välja orderid Media Sports Investmentsi tippagendi Kia Joorabchiani ja Berezovski vahistamiseks, keda süüdistatakse kogu grupi salajaseks rahastajaks olemises. Berezovski on endiselt eksiilis Suurbritannias.