See tähendab, et Buk oli pärit Kurskis baseeruva 53. õhutõrjebrigaadi 3. pataljoni 3. patareist. See näib olevat veel üks samm selle täpse kindlakstegemise suunas, millega Amsterdamist Kuala Lumpurisse lennanud Malaysia Airlinesi reisilennuk alla tulistati, vahendab Hollandi ringhääling NOS.

Varsti pärast lennuki allatulistamist 2014. aasta juulis avaldati juba fotod raketisüsteemist Buk, mis arvati olevat vastutav lennu MH17 allatulistamise eest. Buki küljel oli näha kolm numbrit, millest keskmine ei olnud loetav. Bellingcat uuris selle Buki päritolu. Buki hakati nimetama sõidukiks 3x2, kusjuures x tähendas loetamatut numbrit. See pidi olema pataljoni tähis 1, 2 või 3.

Värskes raportis võrdlesid Bellingcati uurijad mitmeid Bukide fotosid. Kokkulangevuste järgi rataste ehituses, kaabelduses, kahjustustes, roosteplekkides ning numbrite paigutuses tegi Bellingcat järelduse, et tegemist oli Bukiga number 332. Masinad numbritega 312 ja 322 ei sobi Bellingcati teatel Ida-Ukrainas nähtuga kuidagi kokku.

Varasemas raporti on Bellingcat lennuki väidetavalt alla tulistanud Buki juba seostanud 53. õhutõrjebrigaadiga Kurskist ning andnud teada, et brigaadis on kolm Bukide pataljoni, mis koosnevad igaükaks 11 masinast. Teadmata oli ainult, millisesse allüksusesse kõne all olev Buk täpselt kuulus.

Bellingcat oletab, et raketisüsteem number 332 kolmandast pataljonist laenati välja teisele pataljonile.

Bellingcat on briti Eliot Higginasi algatus. MH17 allatulistamisega on Bellingcat tegelnud juba pea kaks aastat.