Ajalehe La Dernière Heure teatel on ainus, millest patrullpolitseinikud juba mitu nädalat räägivad, vabameelne pidu Ganshoreni komissariaadis, mis asub Brüsseli lääne politseitsoonis ning vastutab Molenbeeki, Jette, Ganshoreni, Koekelbergi ja Sint-Agatha-Berchemi eest. Asjaga olid väidetavalt seotud kaks naispolitseinikku ja kaheksa sõjaväelast, vahendab De Standaard.

Kui Belgia terrorismivastane ohuanalüüsi ja koordinatsiooni organ (OCAD) otsustas terroriohu kogu Brüsseli regioonis kõrgeimale neljandale tasemele tõsta, võeti vastu ka otsus, et umbes 20 sõjaväelast, kes pidid päevasel ajal tänavatel valvama, pannakse magama Ganshoreni komissariaati, mitte ei lähe pärast 22-tunnise vahetuse lõppu oma kasarmutesse.

Kaks nädalat magasid sõjaväelased Ganshoreni komissariaadis ja pärast seda veel nädala Jettes. Ganshorenis viibimise ajal tegelesid kaks naispolitseinikku ja kaheksa sõjaväelast magamissaalis väidetavalt omavahel seksiga.

„Me saame ainult kinnitada, et Ganshorenis ööbis sellel perioodil tõepoolest 15-20 sõjaväelast. Aga kas seal ka midagi juhtus, seda me ei tea. Sisejärelevalve alustas juurdlust,“ ütles politsei esindaja Johan Berckmans.