Kolmapäeval Clottemansi ettekavatsetud tapmises süüdi mõistnud Tongereni kohus määras neljapäeval naisele 30-aastase vangistuse, vahendas BNS.

Süüdistaja nõudis naisele 2006. aastal sooritatud mõrva eest eluaegset vangistust, kuid kohus piirdus 30 aastaga, millest kolmandiku kandmise järel on Clottemansil võimalik taotleda tingimisi vabastamist.

Clottemans mõisteti süüdi asitõendite puudumisest hoolimata.

Kaksteist vandemeest nõustusid süüdistajaga, et Clottemansil oli tapmiseks motiiv - armukadedus -, ja tehnilised teadmised Van Doreni langevarju rikkumiseks. Langevarjuspordiga tegelenud sõbrannadel oli suhe sama mehe - Marcel Somersiga.

Samasse langevarjuklubisse kuuluvad naised hüppasid koos Belgia idaosas 2006. aastal. Politsei avastas kohe pärast õnnetust, et ohvri langevari oli valesti pakitud ja paar kinnitust puruks lõigatud

Van Doren, oli kogenud langevarjur. Ta oli abielus ja kahe lapse ema.

Talle saatuslikul päeval, 18. novembril 2006, istus 12 langevarjurit hüppeks valmistudes Cessna lennukisse. Mõlemad naised, Somers ja veel üks mees pidid hüppel ühinema, aga Clottemans hüppas hiljem ja nii moodustasid ülejäänud kolmiku.

Kui kolmik eraldus ja langevarje avama hakkas, selgus, et Van Doreni langevari ei lähe lahti.

Politsei vahistas Clottemansi 2007. aasta jaanuaris.

Juurdluse käigus selgus, et ta oli veetnud surmahüppele eelneva nädala armukesega, kuid paariga oli liitunud Van Doren. Somers veetis öö Van Doreniga, olles visanud noorema naise oma toast välja ja jätnud ta elutuppa madratsile magama. Elutoas oli ka Van Doreni langevari.

Clottemans end langevarju kinnitusköite läbilõikamises süüdi ei tunnistanud, vaid väitis kohtus, et uurijad olid pimestatud veendumusest, et ta tegutses armukadeduse ajel. Naise sõnul ei ole talle omistatud teo kohta ei asitõendeid ega tunnistajaid.