Kuningas Albert tunnistas Boëli oma tütreks alles tänavu jaanuaris, olles võidelnud selle vastu üle kümne aasta, vahendab BBC News.

Boëli ema, paruness Sybille de Selys Longchamps on väitnud, et tal oli Albertiga 18 aastat kestnud suhe, enne kui viimasest kuningas sai.

Kuulujutud, et Albertil on abieluväline laps, hakkasid esimest korda levima pärast seda, kui sellest kirjutati tema abikaasa, kuninganna Paola 1999. aastal avaldatud mitteametlikus elulooraamatus.

Boël kinnitas esimest korda, et kuningas Albert on tema bioloogiline isa, 2005. aasta intervjuus, aga kuningas kaotas puutumatuse kohtu ees alles pärast poja kasuks troonist loobumist 2013. aastal.

Boël ja tema kaks last võivad nüüd võtta Alberti perekonnanime Saxe-Cobourg.

Kohtuotsuse tulemusena on Boëlil pärast Alberti surma õigus pärandusele koos endise kuninga kolme ülejäänud lapse, prints Laurent’i, printsess Astridi ja praeguse kuninga Philippe’iga.

Vaatamata saadud tiitlile ei hakka Boël saama mingit kuninglikku sissetulekut, aga Albert peab maksma talle ligi 3,4 miljonit eurot kohtukulude eest, teatas flaami väljaanne De Standaard.