Belafonte vastas eitavalt CNN-i saatejuhi Larry Kingi küsimusele, kas ta muudaks 9. oktoobril Californias San Diego raadio intervjuus tehtud avaldust.

“Ma võibolla asetaksin selle konteksti, aga sisuliselt ma seda avaldust ei muudaks,” ütles Belafonte ja rõhutas, et kritiseeris Valge Maja administratsiooni poliitikat, mida Powell teenib.

“Asi ei ole isikus,” sõnas laulja, kes nagu Powellgi on pärit Jamaicalt.

Larry King vestles Belafontega terve tunni, et tuua selgust Ühendriikides ärevust tekitanud solvangusse, mis USA administratsiooni kõigi aegade kõrgeimal ametikohal oleva mustanahalise sõnul on “kahetsusväärne tagasipöördumine teise aega ja teise kohta”.

Selle asemel, et Powelli ees vabandada, arvustas Belafonte taas välisministrit, et too ei vastusta president George W. Bushi “kaugeltki mitte austusväärset” poliitikat, sealhulgas ettepanekuid Iraagi ründamiseks.

Laulja koguni laiendas võrdlust majaorjaga.

“Orjus on mustade ajaloo õilis osa,” ütles ta. “Õigupoolest oleme unustanud selle liiga kiiresti ja liiga kergesti.”

Belafonte seletas, et Powelli majaorjaga võrreldes pidas ta silmas seda, et välisminister on toonud konservatiivset administratsiooni teenides ohvriks oma ideaalid ja põhimõtted.

Ta ütles, et Powellile antud hinnang kehtib veel rohkem Bushi mustanahalise rahvusliku julgeoleku nõuniku Condoleezza Rice’i kohta, kellelt ta pole kunagi kuulnud “vähimatki vihjet mõnedele leebemate või kohasemate mõtete suunas, mida Colin Powell on väljendanud”.

Powell ja Rice on heaks näiteks sellest pikast teest, mis neegrid on USA ühiskonnas läbinud, ütles Belafonte. “See ei vähenda aga teekonda, mis meil veel käia jääb.”

Sugu ja nahavärv ei õigusta kõlbelisest vastutustundest loobumist, manitses Belafonte Rice’ile viidates.