Plahvatus toimus Liibanoni pealinna idaosas asuva Hazmieh linnaosas, kus elavad eranditult kohalikud kristlased (maroniidid), kirjutab BBC News. Damaskuse ja Tripoli maanteede estakaadi juures lendas õhku lõhkeainet täis auto, mis tappis vähemalt 11 inimest.


Liibanoni televisiooni näidatud kaadrites on näha, et plahvatuse tagajärjel tekkis sügav kraater, süttisid ka kümmekond läheduses olnud masinat ning taevasse kerkis paks must suitsupilv.


Reutersi teatel on juba kohale saabunud tuletõrje ning päästeamet, kes alustasid põlevate autovrakkide kustutamist ja laili paisatud kehaosade kokku korjamist.


Liibanoni TV videolõik juhtunust (araabia keeles)


Kohaliku politseiülema Ashraf Rifi teatel hukkus plahvatuses ka tööle sõitnud tähtis Liibanoni sisevägede luureohvitser ja tema ihukaitsja, vahendab Reuters.
Kapten Wisam Eid oli tehniline ekspert ja tegeles äärmuslaste pommiplahvatuste uurimisega.


„Eidil oli juurdepääs kõikidele terroristide korraldatud pommiplahvatustega seotud dokumentidele,” ütles politseiülem Rifi ajakirjanikele.


Politsei ei välista atentaati, sest Eid töötas üksuses, mis oli tihedalt seotud Süüria-vastase koalitsiooniliidri Saad al-Haririga. Tema juhitav julgeolekupolitsei üksus on tihedalt seotud ÜRO poolt juhitud Hariri isa endise Liibanoni peaministri Rafik al-Hariri 2005. aastal toimunud atentaadi uurimisega. Samuti uuris üksus ka al-Qaidaga seotud sisside tegevust.


Vaatlejad on toimunud plahvatust juba nimetanud katseks veelgi teravdada Liibanonis valitsevat poliitilist kriisi, mis on tingitud valitsevate ringkondade ja opositsiooni alliansi vahelisest võimuvõitlusest.


Viimase kolme aasta jooksul on Liibanonis toimunud kokku üle 30 plahvatuse.