Assadi sõnul valavad terroristid Süürias verd ja valitsuse ülesanne on kaitsta elusid, hävitades terroristid. Kuigi valatakse verd, tehakse seda kodumaa kaitseks, kinnitas Assad, vahendab České Noviny.

See, et sõja käigus on hukkunud üle 250 000 inimese, on Assadi sõnul selle tagajärg, et Süürias tegutseb palju terroriste, keda toetavad regionaalsed jõud ja lääs.

Venemaa osalemine Süüria äärmuslaste pommitamises on Assadi hinnangul fundamentaalse tähtsusega.

Assadi sõnul võtavad venelased terrorismivastast võitlust väga tõsiselt ning Süüria armee teeb nendega koostööd.

USA ja tema liitlaste õhurünnakud Süürias, mis on kestnud üle aasta, ei anna Assadi sõnul mingeid tulemusi.

Assad rääkis, et alates koalitsiooni loomisest on Islamiriik laienenud ning selle värvatute arv üle maailma on suurenenud, samas kui Islamiriik, Al-Nusra rinne ja teised terrorirühmitused on pärast Venemaa ühinemist terrorismivastase võitlusega tagasi tõmbunud.

Assadi sõnul ei saa terrorismi hävitada õhust, see on peaaegu võimatu. Vaja on koostööd riigi sees ning peamine jõud Süürias on Süüria armee ja loomulikult valitsus.

Assad leiab, et Süüriasse saabub rahu niipea, kui sellised riigid nagu Prantsusmaa, Suurbritannia, Saudi Araabia, Katar ja teised lõpetavad terroristide toetamise. Terroristid on Assadi hinnangul kõik valitsusvastased rühmitused.

Kui ka terroristide toetamist ei lõpetata, võidab Süüria režiim lõpuks ikkagi, usub Assad.