Omama kirjutas ööl vastu laupäeva Twitterisse Nelson Mandela tsitaadi "Keegi ei sünni vihates teist inimest tema nahavärvi või tausta või usu pärast. Inimesed peavad õppima vihkama ja kui nad õpivad vihkama, saab neid ka armastama õpetada, sest armastus on inimese südamele loomupärasem kui selle vastand." Postitus oli jaotatud kolme säutsu, millest esimeses oli ka pilt Omamast koos erinevat nahavärvi lastega.

Praeguse seisuga on Obama säutsu laigitud üle 3,5 miljoni korra. Twitteri pressiesindaja Nick Pacilo sõnul sai Obama postitusest enimlaigitud säuts eile pärast kella 22 (Eesti aja jägi kell 4 ööl vastu tänast). Siiani oli kõige enam meeldimisi kogunud säuts Ariana Grande postitus pärast Inglismaal Manchesteris tema kontserdil toimunud enesetapurünnakut, vahendas CNN.

Virginia osariigis Charlottesville’is sõitis 20-aastane James Fields laupäeval rahva hulka, tappes ühe ja vigastades 19 inimest. Rünnakupaigas toimus parasjagu meeleavaldus protestimaks paremäärmuslaste vastu, kes omakorda protestisid kodusõja-aegse kindrali Robert E. Lee kuju eemaldamise vastu.

Meeleavaldusel olid kokkupõrked kahe leeri toetajate vahel, viga sai umbes 15 inimest. Samuti kukkus laupäeval alla parempoolsete meeleavaldust jälginud politseikopter, mõlemad pardal olnud politseinikud hukkusid.