Tulekahju puhkes ühe ellujäänu kättesaamiseks kasutatud lõikurite tekitatud sädemetest. Tuli suudeti pühapäeva õhtuks kustutada ning päästetööd jätkusid, vahendab BBC News.

Vabriku omanik Mohammed Sohel Rana arreteeriti varem India piiri lähedal ja viidi tagasi Dhakasse. Rana varjas end alates kolmapäevasest õnnetusest.

Et tegemist oli rõivavabrikuga võis tulekahju raskemaks muuta kangaste olemasolu hoone rusudes.

Neli tuletõrjujat viidi haiglasse.

BBC korrespondendi teatel püüdsid päästjad mitu tundi vabastada lõksu jäänud naist, kuid teatasid hiljem, et ta ei jäänud ellu.

Kohale toodi lõikurid ja rasketehnika.

Varem pühapäeval toodi hoone rusudest välja kaks ellujäänut, kuid lootus inimeste veel elavana leidmiseks hakkab kustuma.

Päästetööde koordinaator ütles, et rasketehnikat kasutatakse ettevaatlikult, et mitte moonutada rusude alla jäänud surnukehi.

Kadunud tööliste tuhanded sugulased ootavad endiselt õnnetuskohal. Kokkuvarisemise hetkel oli hoones hinnanguliselt vähemalt 3000 inimest. Teadaolevalt jäi ellu 2430 inimest.

Seni on arreteeritud kuus inimest, sealhulgas kolm vabrikuomanikku ja kaks inseneri.

Dhakas on hoone kokkuvarisemise tõttu juba mitmendat päeva toimunud vägivaldsed meeleavaldused. Pühapäeval blokeerisid rõivavabrikute töölised suure maantee Gazipuri tööstustsoonis, nõudes süüdlastele surmanuhtlust.

Bangladeshis on üks suuremaid rõivatööstussektoreid maailmas. Seal valmistatakse odavaid riideid suurtele lääne rõivakettidele, mis lõikavad kasu odavast tööjõust, millega käivad aga kaasas tööliste õiguste piiramised ning tihti ohtlikud töötingimused.