Haavatuid on 114, märkis ministeeriumi esindaja.

Vahejuhtum toimus Haifa tänava lähedal, kus pühapäeval sai lahingutes surma üle 20 iraaklase.

Plahvatuse põhjuse kohta on esitatud vastuolulist infot.

USA armee ja Iraagi siseministeeriumi väitel õhiti vähemalt üks autopomm. Osa pealtnägijatest aga teatas, et väljaõppekeskuse juures plahvatas rakett või mürsk.

Päästetöötajad püüdsid inimesi kokkuvarisenud müügikioskite rusudest kätte saada. Plahvatus tekitas suure kraatri, hävis ka vähemalt üheksa autot.

Pühapäeval korraldasid sissid Iraagi pealinnas mitu autopommi- ja mürsurünnakut. Üle kogu riigi sai vägivallas surma kokku rohkem kui sada inimest.

Iraagis on sagenenud vägivald pärast seda, kui USA juhitud koalitsioonijõud alustasid mässuliste kontrolli all olevate piirkondade rahustamise kampaaniat.

USA armee sõjaliste operatsioonide juhataja asetäitja Iraagis õhujõudude brigaadikindral Erv Lessel ütles Reutersile, et ameeriklased on kindlalt otsustanud taastada mässuliste territooriumil stabiilsus enne tuleva aasta jaanuaris toimuvaid üldvalimisi.

“Üldine strateegia on julgeoleku kontrolli saavutamine kõigis Iraagi linnades detsembri lõpuks,” sõnas ta.

Kindral märkis, et julgeolekukontroll antakse Iraagi julgeolekujõududele ja kompetentsetele kohalikele võimudele, et saaks jätkuda ülesehitustegevus ning toimuda valimised.