Keskealine koristaja ütles The Timesile, et saatkonna ruume korras hoidva firma KBR töötaja lubas kahekordistada tema palka, kui koristaja veedab temaga koos öö. Kui koristaja keeldus, alandati tema palka ja hiljem vallandati, kirjutab The Times.

Iraaklased süüdistavad saatkonda ahistamise tähelepanuta ning teistele KBR-i briti töötajate vastu esitatud süüdistustele vastamata jätmises. Firmal lubati läbi viia oma juurdlus, mille puhul võib rääkida väga tõsisest huvide konfliktist.

Kaebuse esitajad, koristaja ja kaks kokka, kes töötasid saatkonna puhvetis, väidavad, et mõned KBR-i töötajad käperdasid iraaklastest töötajaid pidevalt, maksid või tasusid mõnel muul moel neile seksi eest ning vallandasid need, kes sellest keeldusid või asjast rääkisid.

Suurbritannia saatkond kuulis kaebustest esimesena, kuid jättis küsimuse KBR-i uurida, kes leidis, et probleemi ei ole.

Globaalne inseneri- ja teenindusettevõte KBR, kes osutab samu teenuseid ka USA Bagdadi saatkonnale, eitab kõiki süüdistusi.

Briti välisministeeriumi esindaja sõnul on KBR-iga juurdlusest detailideni räägitud ning ministeeriumi see rahuldab.

Iraaklased väidavad, et KBR-i poolsed juurdluse läbiviijad ei ole neid kunagi küsitlenud ning neid süüdistati kehvas töös ja valetamises. Süüdistusi eitanud KBR-i töötajad ennistati pärast kuuajalist töölt kõrvaldamist ametisse.