Laupäeva õhtul 84-aastasena lahkunud poola rahvusest paavst teatab testamendis, et mõtles võimalusele saada maetud Poola, kuid hiljem jättis selle kardinalide otsustada. Paavst maetakse reedel Püha Peetruse basiilika alla, vahendab EPL Online AP uudist.

Johannes Paulus II kirjutas oma testamendi kogu 26-aastase ametiaja jooksul. Esimene sissekanne oli tehtud 1979. aastal ehk aasta pärast tema valimist. Testament oli kirjutatud poola keeles, Vatikan lasi selle tõlkida itaalia keelde.

2000. aastal kirjutas Parkinsoni tõbe põdev Püha Isa, et loodab, et Jumal aitab tal mõista, kaua peab ta seda teenistust jätkama. Samuti palus ta Jumalalt vajaminevat jõudu, et oma missiooni jätkata.

Paavst tänab testamendis kogu maailma, kaasa arvatud teiste usundite esindajaid. Samas soovib ta, et tema isiklikud märkmed põletataks.

Vastu ootusi polnud testamendis kardinali nime ’in pectore’ ehk salakardinali. Igal paavstil on õigus peale avalike kardinalide nimetada ametisse kardinal, kelle nime teab mingil põhjusel ainult tema üksi.

Samas lasub paavstil kohustus see nimi enne oma surma teistele kardinalile teatada. 2003. aastal 30 kardinali ametissemääramisel teatas paavst, et neid on tegelikult 31, kelle nime ta ei avalda.