Videomaterjal pärineb aastast 1933, mil Saksamaal võitis valimised Adolf Hitler, vahendab uudistekanal Sky News. „Mein Kampf“ oli juba avaldatud.

Videol on näha tänast kuningannat, tema õde printsess Margareti (3), tema onu Walesi printsi ja hilisemat kuningat Edwardit, kes oli teadaolevalt natsi-Saksamaa suur asutaja, ja kuninganna ema.

Buckinghami palee on asunud kuninganna kaitsele, nimetades The  Sun'i otsust materjal avaldada kahetsusväärseks. „Kellelgi ei olnud toona aimu, mis võib järgneda. Väita midagi muud, oleks eksitav ning ebaus,“ rõhutas kuningakojale lähedal seisev allikas, õigustades saluudi demonstreerimist.

„Enamik inimesi näeb seda videot oma aja kontekstis. Tegu on mänguhoos perekonnaga, kes momendiks jäljendab liigutust, mida mitmed olid näinud tolle aja uudiseringvaadetest.“

Allikas toonitas, et kuninganna ja tema perekonna teened ja pühendumine riigi heaolule sõja ajal ja 63 aasta jooksul, mil kuninganna on pühendanud suhete arendamisele riikide ja rahvaste vahel, räägivad iseenda eest.

Buckinghami palee ei eitanud, et materjal natsitervitusest on autentne.