Kaitseministeerium avaldas nimekirja pärast seda, kui ajaleht Miami Herald ning rühm Yale'i õigusteaduskonna tudengeid olid nimekirja nõudmiseks föderaalvalitsuse Washingtonis asuvasse piirkonnakohtusse kaevanud, teatas AFP BNS-i vahendusel.

Nimekirjas on 26 Jeemeni, 12 Afganistani, kolm Saudi Araabia, kaks Kuveidi ja Liibüa kodanikku ning üks Kenya, Maroko ja Somaalia kodanik.

On the list were 26 Yemenis, 12 Afghans, three Saudis, two Kuwaitis, two Libyans, a Kenyan, a Moroccan and a Somali.

Inimõigusorganisatsioonid tervitasid nimekirja avalikustamist, nimetasid seda hilinenuks ja mõistsid ühtlasi hukka vangide kohtuotsuseta määramata ajaks vangistamise. "Valitsuse kategooriad nagu ka selle kasutatav protsess inimeste liigitamiseks neisse on fundamentaalselt vigased," lausus inimõigusorganisatsiooni Amnesty International USA julgeoleku ja inimõiguste programmi direktor Zeke Johnson.

"Rahvusvaheliste inimõigussätete kohaselt tuleks kõigile kinnipeetavatele esitada süüdistus ning neile föderaalkohtus kohtuprotsess võimaldada või nad vabastada," lausus ta.

President Barack Obama on öelnud, et kavatseb moodustada korralised järelevalvekomisjonid, mis hindaksid regulaarselt määramata ajaks kinni peetud inimeste seisundit, kuid pole seda seni teinud.

Ühendriigid on teatanud, et nad võivad kinnipeetavaid Guantánamo vangilaagris hoida, tuginedes 11. septembri terrorirünnakute järel kongressis vastu võetud otsusele, mis annab valitsusele loa kasutada sõjalist jõudu terrorivõrgustiku Al-Qaeda, selle liitlaste ja partnerite vastu.