Austria peatas piirikontrolli pärast fotode avaldamist Türgi rannal lebanud Süüria lapsest, vahendab Reuters.

Pärast 71 inimese surnuks lämbumist Austria kiirteele maha jäetud veokis ning tuhandete inimeste Budapestist jalgsi Austria poole teeleasumist nõustus Viin koos Saksamaaga loobuma reeglitest, mis nõuavad, et pagulased esitaksid asüülitaotluse esimeses Euroopa Liidu liikmesriigis, kuhu nad jõuavad.

Austria kantsler Werner Faymann ütles, et otsus vaadati ümber pärast intensiivseid läbirääkimisi Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeliga ja telefonikõnet Ungari peaministrile Viktor Orbánile.

„Me oleme alati öelnud, et see on erakorraline olukord, kus me peame tegutsema kiiresti ja humaanselt. Me oleme aidanud enam kui 12 000 inimest akuutses olukorras,“ ütles Faymann. „Nüüd peame samm-sammult erakorralistest meetmetest normaalsuse suunas edasi liikuma, vastavalt seadusele ja väärikusele.“

Saksamaale Münchenisse saabus pühapäeval ligi 11 000 migranti. Laupäeval oli neid saabunud 6800. Ülem-Baieri ringkonna juht Christoph Hillenbrand ütles, et Müncheni võimalused pagulasi vastu võtta on ammendumas. 4000 inimest saadete teistesse Saksa liidumaadesse.

Orbán süüdistab Berliini põgenikevoolu soodustamises.

„Nii kaua, kuni Austria ja Saksamaa ei ütle selgelt, et ei võta rohkem migrante vastu, tuleb Euroopasse mitu miljonit uut immigranti,“ ütles Orbán Austria ringhäälingule ORF-ile.

Kreeka Lesbose saarel protesteeris umbes 500 afgaani pikale veniva identifitseerimisprotseduuri vastu ning neil tekkis kähmlus politseiga. Pühapäeval saabus Lesboselt Ateenasse laev 1744 migrandiga ning hiljem oli oodata ka teist laeva veel 2500 inimesega.

Jaga
Kommentaarid