Kordusvalimised pidid algselt toimuma 2. oktoobril. Posti teel hääletamisega oli probleeme ka mais toimunud algsetel valimistel, vahendab Reuters.

Kordusvalimised võivad nüüd toimuda kas 27. novembril või 4. detsembril, teatas Sobotka pressikonverentsil Viinis ning lisas, et on valmis lubama valida ka kodanikel, kes on jõudnud vahepeal saada valimisealiseks ehk 16-aastaseks.

Esialgsel hääletusel jäi puudu 31 000 häält, et Austriast oleks saanud esimene Lääne-Euroopa riik, kus oleks pärast Teist maailmasõda oleks ametisse valitud paremäärmuslik president.

Sisserändevastase Vabaduspartei (FPÖ) kandidaat Norbert Hofer kaotas valimised vähem kui ühe protsendiga sõltumatule kandidaadile Alexander van der Bellenile, kes on roheliste endine juht.

Põhiseaduskohus otsustas, et tuleb korraldada kordusvalimised pärast FPÖ protesti. Viidati ebareeglipärasustele mõningate posti teel antud häälte menetlemisel.

Viimaste arvamusküsitluste järgi on juhtimas Hofer.

Sobotka ütles reedel, et kaalub kordusvalimiste edasilükkamist pärast seda, kui mõned posti teel hääletajad kaebasid, et liim nende valimissedelitel ei töötanud korralikult, mis muutis pitserid avatavaks.