Hofer, kes kandideerib 2. oktoobri korduspresidendivalimistel, ütles pärast Suurbritannia Brexiti-otsust, et ka Austria võiks Euroopa Liidu liikmesuse asjus referendumi korraldada. Nüüd aga teatas ta, et Euroopa Liidust lahkumine oleks siiski viga, vahendab ERRi uudisteportaal uudistekanalit BBC.

"Ma ei poolda Austria lahkumist Euroopa Liidust, olen juba päevi häiritud olnud, et inimesed on seda arvanud," rääkis ta Saksa ajalehele Die Presse.

Presidendikandidaat distantseerus ka Prantsuse Rahvusrinde juhist Marine le Penist, öeldes, et ei jaga tema selget ELi-vastasust.

Neljapäeval ütles Hoferi vastaskandidaat, roheliste üles seatud Alexander Van der Bellen, et Vabaduspartei ja Hofer mängivad tulega, kui räägivad Austria võimalikust lahkumisest euroliidust.

Austria korraldab 2. oktoobril presidendi kordusvalimised, sest põhiseaduskohus tühistas presidendivalimiste teise vooru tulemused arvukate rikkumiste pärast häältelugemisel. Viimaste arvamusküsitluste järgi on Hoferil lootust valimised võita.

Valimiste teises voorus 22. mail sai Van der Bellen 50,3 protsenti häältest ja tema vastaskandidaat Hofer Vabadusparteist 49,7 protsenti. Van der Belleni ülekaal oli umbes 31 000 häält.